1. Chleb EVERYDAY – Opinie – Cena – Zamienniki – Ulotka – Skład

SMACZNY, BEZGLUTENOWY CHLEB Z ZIARNAMI SORGA ORAZ DYNI. CHLEB EVERYDAY

W dzisiejszych czasach jest ogrom ludzi, którzy są zmuszeni spożywać dietę bezglutenową. Znakomitym rozwiązaniem dla takich osób jest bezglutenowy chleb z ziarnami sorga i dyni EVERYDAY. To gotowa mieszanka chlebowa stworzona do samodzielnego wypieku. Własnoręcznie upieczesz dla siebie smaczny oraz zdrowy chlebek. Zdrowy, naturalny oraz smaczny.

UNIKALNY SKŁAD MIESZANKI CHLEBOWEJ EVERYDAY

Chleb EVERYDAYChleb EVERYDAY jest pozbawiony wszelkich substancji, które mogłyby wyrządzić krzywdę osobie uczulonej na gluten. Nie zawiera laktozy, zbóż z zawartością glutenu, jajek, mleka, soi, orzechów, ziaren sezamu oraz innych produktów, szkodliwych dla bezglutenowców. Jego główne składniki to:
⦁ skrobia kukurydziana
⦁ mąka z ziaren sorgo
⦁ mielone ziarna słonecznika
⦁ mielony kminek
⦁ nasiona lnu
⦁ mąka z dyni

Wszystkie te składniki są zupełnie bezpieczne dla organizmu, a osoby uczulone na gluten mogą go spożywać bez żadnych obaw oraz ograniczeń.

JAK KROK PO KROKU UPIEC SMACZNY CHLEB EVERYDAY?

Przepis jest niesamowicie prosty, tym bardziej że w opakowaniu mamy gotową mieszankę.
1. Przed tym jak otworzymy torebkę wstrząsamy nią parokrotnie.
2. Wsypujemy mieszankę do żaroodpornego naczynia oraz dodajemy 5 g suchych drożdży, bądź 20 g płynnych (taka ilość drożdży potrzebna jest do 500 g mieszanki)
3. Następnie należy dolać 340 ml letniej wody oraz mieszać otrzymaną mieszankę przez około 10 min aż do momentu powstania jednolitej konsystencji.
4. Tak skomponowaną mieszankę wstawiamy do rozgrzanego do 40 stopni piekarnika na 20 minut do wyrośnięcia.
5. Wyjmujemy z piekarnika i delikatnie kształtujemy bułeczki, bądź wstawiamy do formy do pieczenia, jeśli wolimy chleb.
6. Pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 60 minut.
7. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy chleb, bądź bułki przez około godzinę.

I gotowe! Szybko, łatwo oraz apetycznie. Możesz cieszyć się dobrym i świeżym chlebkiem własnej roboty. Ja jestem zafascynowana jego smakiem, zresztą nie tylko ja. Moja rodzina nie może się go nachwalić. Zwłaszcza gdy jeszcze ciepły trafia na nasz stół. Jest nie tylko smaczny, ale również bardzo zdrowy, a to przecież najważniejsze.

CHLEB EVERYDAY I OGROM POZYTYWNYCH OPINII

Już wcześniej słyszałam same pozytywy na temat tego chlebka. Dziś sama wydałabym taką opinię. Jest rewelacyjny. Oto kilka opinii z sieci:

„Mój synek jest na diecie bezglutenowej. Chlebek niezmiernie mu smakuje. Pomaga mi w przygotowaniu, co cieszy go jeszcze bardziej. Jest niejadkiem i miałam ogromny problem z wybraniem dla niego odpowiedniego pieczywa. Ten chlebek wręcz pochłania. Polecam każdemu. U nas zagościł na stałe”.
Martyna 27 lat.

„Oboje z mężem nie tolerujemy glutenu. Chleb EVERYDAY to dla nas znakomite rozwiązanie. Jest smaczny i zdrowy. Na naszym stole będzie jeszcze przez długi czas. Tym bardziej że smakuje obłędnie”.
Magdalena 33 lata.

Jak widać nie tylko ja jestem zafascynowana mieszanką chlebową EVERYDAY. Spróbuj również Ty. Naprawdę polecam.

Add a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *